A harmadik évfolyam kezdi meg tanulmányait az Eszterházy Károly Főiskola „Élelmiszer-ellenőrzés és Fogyasztóvédelem” szakirányú továbbképzési szakán.
Az Egerfood Regionális Tudásközpontja és az Észak-magyarországi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szervezésében zajló képzés a felsőoktatási palettát hivatott színesíteni. Erről dr. Kiss Attila, az Élelmiszer-tudományi Intézet igazgatója adott tájékoztatást. Elmondta: a továbbképzés mellett felsőfokú szakképzést és mesterképzést is terveznek. A képzést nyitottabbá szeretnék tenni, hogy azok ne csak diplomásoknak legyenek elérhetők.
A főiskola és a fogyasztóvédelmi hatóság közös sajtótájékoztatóján dr. Bernáth Luca, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság észak-magyarországi regionális igazgatója a fogyasztóvédelmi oktatás jelentőségét hangsúlyozta.
Dr. Murányi Zoltán, a Kémia Tanszék vezetője pedig arról beszélt, hogy a főiskola alkalmas a tervezett programok megvalósítására. Hozzátette: nagy munkát végeztek, hiszen az országban egyedülálló, amit vállaltak.
Forrás: Heol